Patientbeklædning til hospitaler og sygehuse

12/10 2020

Når du bliver indlagt på et sygehus, får du ofte et sæt hospitalstøj på. Sandsynligheden for at det er produceret hos WHITEWEAR er forholdsvis stor, og vi har gjort vores bedste for, at det skal være en behagelig oplevelse for dig.

WHITEWEAR er producent af hospitalstøj. Vi producerer de designs, som sygehusvaskerierne og hospitalerne ønsker – og kan vejlede i at vælge de helt rette kvaliteter, garner og gramvægte til de specifikke designs og behov.

Pasformen er det primære i patientbeklædning; det må ikke klemme nogen steder. Design og mode er til gengæld en lidt særlig ting – også fordi der faktisk er et forholdsvis stort svind i patientbeklædning. Udover et generelt fokus på behagelige materialer og designs, skal patientbeklædning være nem at håndtere for både sundhedspersonale og patienten selv.

Patientbeklædning har lige siden vi startede WHITEWEAR, været en fast del af vores sortiment.

Patienttøj og identitet

Hos WHITEWEAR er vi eksperter indenfor produktion af patientbeklædning, og vi er ikke i tvivl om, at patientbeklædning har en stor indflydelse for både patienter og personale på de danske sygehuse.

Lige præcis det emne dykkede DSR ned i for nogle år siden, hvor de interviewede ti patienter om deres oplevelse af netop patientbeklædning.

Patientbeklædning og sygeplejersken

Undersøgelsen viser, at fra sygeplejerskens vinkel gør patientbeklædning det nemt at se, hvem han/hun skal henvende sig til i en gruppe af fx patienter og pårørende. Derudover er klassisk patientbeklædning med til at mindske risikoen for infektioner, da tøjet er fremstillet i de rigtige materialer og nemt kan vaskes efter behov ved høje temperaturer. Endelig er patientbeklædning helt lavpraktisk også med til at sikre, at patienten ikke har brug for at få rent tøj hjemmefra. Når det er sagt, kan klassisk hospitalstøj også være med til at anonymisere og fastholde patienten i patientrollen.

Patienten om hospitalstøj

For patienten er patientbeklædningen behageligt at have på; samtidig er det med til at give ham/hende en identitet som patient, hvilket fx giver følelsen af, at det ok at tage imod pleje. Derudover er patientbeklædningen med til at give en samhørighedsfølelse med de øvrige patienter. Samtidig kan tøjet være med til at patienten føler sig mere syg; flere patienter giver i undersøgelsen udtryk for, at når de får det bedre, vil de gerne til at bruge deres eget tøj.
Kilde: ”Patienttøj skaber og beskytter identiteten”.

​Vi har styr på dit hospitalstøj

Hos WHITEWEAR styrer vi hele processen, når du bestiller patientbeklædning. Du bestiller, og vi sørger for, at det lander på dine hylder i de aftalte kvaliteter, størrelser og designs til tiden.